Kapustová polévka
26.1.2011
400 gramů kapusty, 2 lžíce oleje, 3 lžíce dětské krupičky, 50 gramů rýže jestli bílé nebo žluté to už je na vás, párek, sůl, rozdrcený-mletý pepř, čerstvý oloupaný dobrý česnek
Jak na to:Opranou a nakrájenou kapustu vaříme v 1–2 litrech osolené vody. Přidáme houby, v létě čerstvé, v zimě sušené předem namočené. V polévce vaříme také rýži. Je-li polévka dost hustá, můžeme ji nechat i bez zavářky, jinak přidáme krupičku lehce osmahlou na oleji. Do hotové polévky nakonec dáme na kolečka nakrájený párek a dochutíme ji rozmačkaným česnekem a pepřem.
Podobné recepty:Kapustová polévka , Kapustová polévka , Kapustová polévka s rýží, Kapustová polévka s párkem, Kapustová polévka