Kapustové karbanátky

Potřebujeme:

600 g kapusty, 2 vejce 2-3 lžíce mléka, 2 housky, 60 g uzené slaniny, 30 g cibule, česnek, pepř, 50 g strouhanky, 20 g sádla, 500 g brambor, kečup, sůl

Jak na to:

Oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory dáme péct do trouby. Kapustu očistíme, omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a vložíme do vařící osolené vody. Uvařenou kapustu scedíme a posekáme nadrobno. Housky namočíme do mléka, cibuli a česnek nakrájíme a osmažíme se slaninou. Posekanou kapustu, cibuli, česnek, slaninu, vejce, strouhanku, mletý pepř a sůl, dobře promícháme a formujeme karbanátky ve formy válce. Karbanátky smažíme z obou stran. Podáváme s pečenými bramborami a omáčkou, kterou jsme vytvořili z výpeku, zbylého mléka ze žemlí a kečupu.

Podobné recepty:

Kapustové karbanátky, Kapustové karbanátky, Kapustové-sýrové karbanátky, Kapustové karbanátky, Plněné kapustové batůžky