Plundrový koláč

Potřebujeme:

Těsto: 500 g hladké mouky, 30 g droždí, 50 g krystalového cukru, 100 g margarínu, 250 ml vody, 100 ml mléka, 2 vejce a špetka soli
Náplň: 2 Zlaté klasy + mléko, 100 g rozinek a 100 g hustého povidel

Jak na to:

Všechny suroviny na těsto, kromě margarínu, spolu smícháme a vypracujeme hladké hmotu, kterou necháme 30 min. odpočinout v chladu. Těsto pak rozválíme na tloušťku 1 cm, potřeme rozpuštěným margarínem a přeložíme na 3x. Necháme odstát, rozválíme a přeložíme na 4x. Poslední překládání bude opět na 3x. Mezi každým přeložením necháme těsto 10 min. stát v chladu. Z vyváleného těsta vykrajujeme formičkou stejné čtverce, které naplníme pudinkem s rozinkami. Rohy těsta proložíme do středu a necháme 20 min. podkynout. Povrch potřeme vajíčkem a do středu každého koláče dáme lžičku povidel. Pečeme při 180-200 ° C asi 15 min.

Podobné recepty:

Kynutý koláč bez kynutí, Koláč müsli, Jablkový koláč, Rychlý koláč z jablek, Mražený koláč