Záhorácke kapustníky

Potřebujeme:

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 100 g pokrmového tuku, 30 g droždí, 200 ml mléka, 2 žloutky, 1/2 KL soli, 1 vejce na potření
Náplň: 1 menší zelí, 250 ml vody, 100 ml oleje, 200 g krystalového cukru, 1 KL skořice, 1 KL kmínu, 1/2 KL černého mletého pepře a sůl

Jak na to:

Z příslušných surovin vypracujeme řidší těsto, které necháme 1 hod.. kynout. Mezitím v hrnci zahřejeme olej, přidáme cukr a čekáme, dokud zkaramelizuje. Když má zlatavou barvu přidáme nadrobno nakrájené zelí, trochu soli, špetku pepře a lžičku celé kmínu. Vše dobře promícháme, pár minut restujeme, poté podlijeme vodou a dodusíme. Když je zelí měkká, přidáme skořici a odstavíme. Z vyváleného těsta vykrajujeme placky, do středu kterých dáváme hromádky vychladlé nádivky. Vytvarujeme malé bochánky, které rozmačkáme na vymaštěném plechu. Necháme ještě podkynout, potřeme vejcem a pečeme při 180 ° C 25 min.

Podobné recepty:

Záhorácke Zuzu, Kapustníky, Kapustníky se šunkou, Kapustníky, Rožtekové kapustníky