Pilaf z krevet

19.6.2012
Potřebujeme:

200 g vyloupaných krevet, 100 g slaniny, 2 cibule, 1 KL červené papriky, 3 stroužky česneku, 1 PL kokosové moučky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 5-7 dcl drůbežího nebo zeleninového vývaru, 250 g rýže, cukr, majoránka, kari koření , olej, 50 g tvrdého sýra, petrželka

Jak na to:

Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a slaninu zprudka opečeme. Přidáme papriku, ochutíme solí, cukrem, majoránkou, kokosovou moučkou a přetlakem. Smíchejte, podlijeme polovinou vývaru, přidáme krevety a dusíme do měkka. Propláchnutou rýži chvíli smažíme na oleji, osolíme, přimícháme kari, petrželku, podlijeme vývarem a dusíme. Když je rýže hotová, přimícháme do ní krevetový směs a dozdobíme strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Skopový pilaf, Pikantní kebaby z krevet, Krevety Italiana, Krevety na česneku, Krevetové toasty se sezamem