Skopový pilaf
500 g skopového masa, ¼ l vývaru z kostky, 200 g rýže, 3 lžíce oleje, 2 středně velké cibule, 1 malá červená paprika, 1 malá zelená paprika, 1 lžička mleté červené papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 50 g strouhaného sýra, 1 lžičku nakládaného pepře, strouhaný zázvor, kmín, petrželku na ozdobení, sůl
Jak na to:Maso nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nasekejte nadrobno, zpěníme na oleji a maso na ní za stálého míchání osmahneme. Přidejte rajčatový protlak, lžičku papriky, kmín, pepř a zázvor, podlijeme vývarem, osolte a v tlakovém hrnci dusíme asi 35 min.
Rýži spařte vroucí vodou, propláchněte studenou vodou a přimíchejte k masu. Přilijte asi 300 ml vody (nebo vývaru) a dusíme bez pokličky na sporáku nebo v troubě doměkka (asi 20 min.).
Z paprik odstraňte jadérka a dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Trochu odložte na ozdobení a zbylou papriku zhruba 10 min. před dokončením pilaf nasypte na maso s rýží.
Hotový pilaf promíchejte, upravte na talíře, posypte strouhaným sýrem a ozdobte zbylými kostkami papriky a petrželkou.
Irský skopový guláš, Pilaf z krevet, Skopový guláš, Skopový kebab v pita kapse