Zelenina s volský okem

Potřebujeme:

500 g cukety, 100 ml smetany na šlehání, 1 pórek, 2 červené papriky, 2 lžíce másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 500 ml zeleninového vývaru, 1 konzerva sterilované kukuřice, 4 vejce, olej, čerstvá pažitka, sůl, kayenský pepř

Jak na to:

Cukety nakrájíme na proužky, pórek na kolečka, papriku na kostičky. Na oleji všechnu zeleninu osmahneme, opepříme a osolíme. Přimícháme protlak, podlijeme vývarem, přidáme smetanu a necháme vařit. Kukuřici scedíme, přidáme k zelenině a společně asi 8 min. podusíme. Vejce opečeme v pánvi na volská oka a osolíme. Pažitku nadrobno posekáme. Zeleninou vyložíme větší mísu, vložíme volská oka a posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. Podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Kyselé brambory s volský okem, Vepřové na másle, Játrový sýr s volský okem, Zelené fazolky na kari, Cuketové lívance