Olivový chleba s ricottovým krémem

Potřebujeme:

325 g hladké mouky, 70 g vypeckovaných oliv, 21 g droždí, 1/2 KL cukru, 70 ml olivového oleje, sůl
Krém: 200 g sýra ricotta, 3 PL smetany, čerstvá bazalka, sůl, bílý pepř, 1 KL provensálského koření

Jak na to:

Do misky nasypeme mouku, do středu uděláme díru a vlijeme kvásek. Počkáme 10 min, přidáme olej, sůl a vypracujeme hladké těsto které necháme přikryté na teplém místě kvasit asi 20-30 min. 50 g oliv nasekáme, obalíme v mouce a zapracujeme do těsta. Troubu zahřejeme na 200 ° C. Z těsta vytvarujeme bochník, navrch zatlačíme zbylé olivy, vložíme na vymazaný plech a dáme zapéct na 30 min. do trouby. Ricottu se smetanou utřeme na krém, přidáme nadrobno posekané lístky bazalky, osolíme a opepříme. Podáváme jako přílohu k olivovému chlebu.

Podobné recepty:

Krémový-sýrový sendvič, Srdíčkové párky, Toast s brusinkami a parmskou šunkou, Obalovaný chleba ve vajíčku na sladko, Filé z candáta v parmazánové krustě