Vyvolená vánoční polévka
4.6.2012

1 l mléka, 500 g klobásy, 2 sáčky sušených hub, 1 smetana na vaření, 4 kostky houbového bujónu, více druhů tavených sýrů, hladká mouka a máslo na jíšku, polévkové koření, pepř, bílý pepř, mletá červená paprika
Jak na to:Jíšku z mouky a másla zalijeme studeným mlékem, přidáme bujón a necháme ho rozvařit. Po rozpuštění bujónu přilijeme smetanu a přidáme sýry. Necháme přejít varem a přidáme klobásku, mletou červenou papriku a houby. Pak polévku osolíme, opepříme a vaříme, dokud houby a klobáska nezměknou. Nakonec ji dozdobíme petrželkou.
Podobné recepty:Novoroční bábovka, Norská vánoční polévka, Půlnoční polévka, Vánoční houbová polévka, Vánoční cukroví