Hasičský Štrasburský závin

Potřebujeme:

400 g svíčkové v celku, 50 g kuřecí nebo husích jater, 50 g šunky, 50 g uzené prorostlé slaniny, 40 g tuku na smažení, 10 g másla, 2 vejce, worchester, pepř, sůl

Jak na to:

Odblaněnu svíčkovou nařízneme tak, aby nám vznikl dlouhý plát, který lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme worchestru. Navrch rozložíme plátky šunky, nakrájenou husí játra a čtvrtky uvařených vajíček. Maso svineme do závinu, převážeme provázkem a zprudka orestujeme ze všech stran. Dopékáme v troubě při 200 ° C cca 30 min. Výpek zjemníme máslem a přelijeme jím plátky závinu. Podáváme s mrkvovo-broskvovým salátem.

Podobné recepty:

Závin z listového těsta s hlívou, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin