Salát podle Mexičana

Potřebujeme:

3 vejce, 500 g tmavé fazolí, 1 svazek petrželky, sůl, pepř, 100 g zelených plněných oliv, 4 červené cibule, 1 stroužek česneku, oregano, 300 g tuňáka v oleji, chilli, olivový olej

Jak na to:

Fazole zalijeme vodou a necháme stát nejméně 10 hodin. Vejce uvaříme natvrdo, cibuli nakrájíme na kousky a petrželku posekáme nadrobno. Fazole přelijeme do hrnce s čistou vodou a povaříme asi 1 hod.. V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, dochutíme solí a kořením. Polovinu vajec nakrájíme na kostky.druhou si odložíme v celku. Uvařenou fazole dáme do mísy, přidáme pokrájené vejce, tuňáka, olivy, cibuli, nasekanou nať, polijeme šťávou, dobře smícháme, na vrch do středu položíme polovičku vejce a posypeme druhou polovinou naťe. Před podáváním zchladíme v ledničce.

Podobné recepty:

Cibulový-vaječný salát, Těstovinový ovocný salát, Hlávkový salát s jogurtem, Banánový salát s kokosem, Fenyklový salát s citronem