Mandlové maso

4 plátky krůtích prsou, 100 g slaniny, 1 suchá klobása, 2 středně velké mrkve, 6 PL polohrubé mouky, 1 PL sezamových semínek, 3 vejce, 400 ml mléka, hrst mandlových lupínků, olej na smažení
Jak na to:Mrkev povaříme ve slané vodě, aby změkla. Vychladlou spolu s klobáskou rozřízneme na polovinu a každou podélně ještě na 4 části. Maso naklepeme na širší kusy a mrkev s klobásou rozložíme na sudé pláty masa. Přidáme ještě nakrájenou slaninu a přeložíme zbylými řízky. Uchytíme párátky a obalíme v těstíčku z mouky, vajec, mléka, mandlových lupenů, sezamových semínek a soli. Řízky smažíme v horkém oleji, dokud nezezlátnou.
Podobné recepty:Mandlové hrudky, Pečené mandlové dortíky, Vánoční kuřecí polévka s mandlovými knedlíčky, Mandlové medailonky s dresinkem, Mandlové indiánky