Řezy

10.8.2012
Potřebujeme:

300g hladké mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 100 g moučkového cukru, 50 g másla (nebo margarínu), 1 vejce, asi 4 lžíce mléka tuk na vymazání plechu, čokoládová poleva, 1 balíček dětských piškotů, asi 1/2 l silné kávy, 3 PL lžíce rumu (případně rumová aroma)
Náplň: 1/2 l mléka, 1 vanilkový cukr, 6 PL polohrubé mouky, 250g másla (nebo margarínu), 1 PL rumu, 150 g moučkového cukru

Jak na to:

Do prosáté mouky přidáme prášek do pečiva, kakao, změklé máslo (tuk), vejce a mléko. Vypracujeme těsto - pokud je příliš suché můžeme přidat ještě trochu mléka. Těsto odložíme alespoň na hodinu na chladné místo. Potom těsto rozdělíme na 2 části a vyválíme na velikost plechu - nejlepší je péct na opačné straně plechu, omaštění a vysypané moukou.
Těsto před pečením propícháme vidličkou a pečeme dorůžova. Upečené hned přeložíme na rovnou podložku a necháme vychladnout. Jeden plát natřeme polovinou krému a poklademe na něj piškoty namočené v silné kávě s rumem. Přikryjeme druhou polovinou krému, povrch urovnáme nožem a přiložíme druhý upečený plát (jen mírně zatížíme) a necháme v chladu odležet do druhého dne. Druhý den polijeme čokoládovou polevou (příp. posypeme moučkovým cukrem) a pokrájíme.

Podobné recepty:

Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy, Špikovaný květák s omáčkou, Be be Řezy