Pstruh v balónu

10.8.2012
Potřebujeme:

1 větší pstruh, 500 g brambor, 0,5 l bílého vína, 1 svazek petrželky, 300 g syrové šunky, 4 velká rajčata, sůl, oregano, olivový olej, alobal

Jak na to:

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Alobal přehneme na polovinu a po bocích dobře uzavřeme, čímž vytvoříme sáček. Rybu omyjeme, vykucháme, vložíme do alobalu spolu s bramborami pokrájenými na měsíčky. Přidáme petrželku posekanou nadrobno, vlijeme víno a dobře uzavřeme. Balíček dáme nahřát na pánev tak, aby se nám nafoukl a pak ho vložíme do trouby na 180C na 30-40 min. Rajčata a šunku nakrájíme na plátky a servírujeme jako salát nebo jako oblohu na brusketách.

Podobné recepty:

Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh v batůžku, Pstruh v žampionech, Pečený pstruh s mandlemi, Rybářský pstruh