Fenykl na smetaně
1.7.2012

4 fenykly, 250 ml smetany, 200 g mletého vepřového masa, 10 černých oliv, 2 lžíce oleje, 1 PL polohrubé mouky, 1 cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek
Jak na to:Fenykly uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Vyjmeme je a necháme okapat. Po vychladnutí odřízneme vršky a vnitřky opatrně vydlabeme. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Masou naplníme fenykly. Smetanu přivedeme k varu, přidáme sůl, pepř, trošku muškátového oříšku, poprášíme moukou a přidáme nakrájené olivy - touto omáčkou polijeme plněné fenykly.
Podobné recepty:Zapékaný fenykl, Gratinovaný fenykl, Bio -placky, Nálev na červenou řepu, Vegetariánská pomazánka