Zapékaný fenykl
4.5.2012
1 čerstvý fenykl, sůl, bílý pepř, 2 dcl bílého suchého vína, 0,5 l mléka, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 1 citron, 50 g uzené ryby, 1 granátové jablíčko
Jak na to:Fenykl nakrájíme na 4-5 kousků a spaříme v osolené mléce s 0,5 dcl bílého vína. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme do ní fenykl, pokapeme citrónem, posypeme nadrcený rybou a dužinou z granátového jablíčka. Vše zalijeme hustým bešamelem, který připravíme z másla, hladké mouky a mléka. Zapékáme asi 30 minut. Podáváme se salátem.
Podobné recepty:Gratinovaný fenykl, Nálev na červenou řepu, Vegetariánská pomazánka, Fenykl zabalený v šunce, Léčivý čaj proti poruchám trávení a proti slabosti