Zapečený pstruh

23.5.2012
Potřebujeme:

1 pstruh, 30 g másla, 2 dcl bílého vína, 1 KL mletého pepře 1 KL koření na ryby, petrželová nať, 2 lžíce citronové šťávy, olej a sůl

Jak na to:

Rybu omyjeme, vyjmeme vnitřek, osušíme. Plech potřeme olejem a rybu něj položíme. Osolíme, opepříme. Krátce osmažíme. Podlijeme vínem, které necháme trochu odpařit a zapékáme v troubě 20 minut. Občas podléváme výpekem a opatrně otáčíme. Upečenou rybu vyjmeme na talíř, výpek znovu zahřejeme. Přidáme citrónovou šťávu, zbytek másla, petrželku a necháme přejít varem. Hotovou šťávou polijeme rybu. Servírujeme obložené citronem.

Podobné recepty:

Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh v batůžku, Pstruh v žampionech, Pečený pstruh s mandlemi, Rybářský pstruh