Jablkové pite

23.5.2012
Potřebujeme:

800 g jablek, 500 g polohrubé mouky, 200 g rostlinného tuku na pečení, 100 g moučkového cukru, 2 PL rozinek, 2 vejce, 2 skořicové cukry, krystalový cukr, moučkový cukr, tuk, mouka

Jak na to:

Z mouky, rostlinného tuku, cukru a vajec vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva bochníky. Rozválíme je na dva pláty silné asi 5 mm. První plát položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Posypeme nastrouhanými jablky, rozinkami, skořicovým cukrem a krystalovým cukrem. Přikryjeme druhým plátem, který propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C 25 - 30 minut. Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kostky.

Podobné recepty:

Jablkové pité, Jablkové pité, Jablkové pité, Jablkové knedlíčky, Glazované kolečka jablek