Vepřové řízky s brusinkovou omáčkou
19.9.2008

4 vepřové řízky, sůl, hladká mouka, 2 vejce, olej
Omáčka: 1,5 dl smetany ke šlehání, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce brusinkového kompotu (lze nahradit rybízovým džemem), 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
Vepřové řízky na okrajích měkce nakrojíme, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích a opečeme po obou stranách na oleji. Hned je podáváme s omáčkou: smetanu ušleháme a lehce do ní vmícháme ostatní potraviny.
Přílohy:
hranolky, opečené brambory
Plněné řízky s brusinkovou omáčkou, Divočák s brusinkovou omáčkou, Vepřové řízky s jablky, Vepřové na česneku, Pikantní vepřové řízky