Sváteční jablečník

27.6.2012
Potřebujeme:

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 250 g ztuženého tuku, 150 g práškového cukru, 5 žloutků a ½ prášku do pečiva
Náplň: 1 kg očištěných a nastrouhají jablek, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, rozinky, 200 ml višňového kompotu, hrst mletých ořechů a ½ Zlatého klasu
Sníh: 5 bílků a 70 g moučkového cukru

Jak na to:

Vypracujeme těsto. ¼ odložíme do chladu, ostatní rozválíme na plech. Všechny na nádivku smícháme dohromady, podusíme 10 minut a nakonec vmícháme Zlatý klas. Na těsto vrstvíme jablka a náplň, přičemž poslední vrstvu tvoří jablka. Na ně rozetřeme tuhý sníh vymíchání s cukrem. Na vrch nastrouháme na hrubším struhadle ¼ odloženého těsta. Pečeme na střední teplotě.

Podobné recepty:

Jablečník, Jablečník z křehkého těsta, Jablečník z křehkého těsta, Jablečník, Rychlý jablečník