Těstoviny se zeleninovou omáčkou

Potřebujeme:

400 g těstovin, 200 g brokolice, 200 g květáku, 200 g konzervované kukuřice, ¼ l zeleninového vývaru, ¼ l mléka, 1 PL polohrubé mouky, 1 KL citronové šťávy, máslo, sůl, bílý pepř, svazek petrželky, nastrouhaný sýr

Jak na to:

Brokolici a květák omyjeme, rozebereme a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Po chvíli přidáme kukuřici. Těstoviny dáme vařit do osolené vody. V pánvi na oleji osmažíme mouku, kterou zalijeme vývarem, rozmícháme a necháme chvíli vařit. Přidáme zeleninu, ochutíme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Nať nasekáme, něco odložíme na ozdobu a přidáme do omáčky. Těstoviny scedíme, přidáme do omáčky a spolu promícháme nad plamenem. Přidáme mléko a petrželku. Podáváme podle chuti posypané petrželkou a sýrem.

Podobné recepty:

Karotkové těstoviny, Těstoviny se sýrovou omáčkou, Špenátové těstoviny s Nivové omáčkou, Květák zapékaný s těstovinou, Těstoviny se smetanovou omáčkou