Boršč se zakysanou smetanou

Potřebujeme:

300 g bílého zelí, 300 g přerostlého vepřového nebo hovězího masa, kyselá smetana, 300 g brambor, 100 g mrkve, 100 g petržele, 100 g červené řepy, 100 g cibule, 100 g rajského protlaku, máslo, vývar, citron, sůl, mletý pepř, celý pepř, nové koření, ocet, kopr, bobkový list, olej, cukr

Jak na to:

Připravíme vývar z masa a koření. Nastrouháme mrkev a červenou řepu, nakrájíme nadrobno cibuli a vše spolu dozlatova, orestujeme v hrnci i s cukrem, který zkaramelizuje. Zalijeme scezeným vývarem. Do druhého hrnce dáme vařit na kostky nakrájené brambory. Když jsou poloměkké, přidáme zelí. Uvařené brambory a křupavou zelí přendáme do orestovanou zeleniny s vývarem, osolíme, opepříme, přidáme protlak, ocet a kopr. Na závěr přidáme uvařené maso nakrájené na kostky a zamícháme. Na talíři dochutíme zakysanou smetanou.

Podobné recepty:

Ukrajinský boršč, Česneková pochoutka, Ukrajinský boršč, Okurkový salát se smetanou, Mrkvová omáčka se zakysanou smetanou