Vepřové žebírka na ostře

Potřebujeme:

1 kg vepřových žebírek, 2 PL slunečnicového oleje, 2 sušené chilli papričky, 2,5 cm čerstvého zázvoru, 1 stroužek česneku, sůl, pepř
Omáčka: 4 lžíce medu, 4 lžíce vinného octa, 2 lžíce světlé sójové omáčky, 2 lžíce suchého sherry, 150g rajského protlaku, 1 KL mletého chilli, 2 stroužky česneku

Jak na to:

V předehřátém woku nebo pánvi rozehřejeme olej a 30 sekund smažíme chilli papričky, aby olej získal jejich chuť. Papričky vybereme. Na pánev přidáme zázvor a česnek a za stálého míchání smažíme při mírné teplotě 30 sekund. Přidáme nakrájené žebírka a za stálého míchání 5 minut smažíme. Zmírníme teplotu a vaříme 10 minut. Mezi tím na druhé pánvi připravíme omáčku tak, že všechny smícháme, osolíme a opepříme. Chvíli podusíme. Do omáčky přidáme žebírka, zakryjeme a 30 minut vaříme. Pak hned servírujeme.

Podobné recepty:

Medové žebírka, Slavnostní vepřové žebírka, Žebírka na čokoládě, Oravská kapustnica, Jehněčí žebírka na bylinkách