Vajnorské koláče

Potřebujeme:

900 g hladké mouky, 250 g cukru, 2 PL oleje, polovina z 1/8 másla, 600 - 700 ml mléka, kvasnice
Náplň: 200 g máku, 100 g cukru, 200 g ořechů, 100 g cukru

Jak na to:

Do mléka přidáme krystalový cukr a zahřejeme, do mouky dáme vykynuté kvasnice a vypracujeme těsto. V kastrůlku dáme roztát máslo a do toho přidáme olej, nalijeme do těsta a ještě jednou spolu dobře vypracujeme. Necháme vykynout. Pak si uděláme 4 těstíčka a necháme je ještě 10 minut kynout. Těsta rozválíme a natřeme nádivkami. Mák smícháme s cukrem a zalijeme teplou vodou, aby se dobře rozetřela nádivka po těstě, totéž uděláme i s ořechy. Těsto zavineme, uložíme na plech a potřeme vajíčkem. Na plech se vejdou 4 kusy. Pečeme asi 40 minut.

Podobné recepty:

Těsto na kynuté koláče, Chodské koláče, Moravské koláče, Kroucené koláče, Čokoládová poleva