Kuřecí maso na zázvoru

Potřebujeme:

375 g kuřecích prsou, 3 kuřecí játra, 5 ks mladých cibulek, 50 g čerstvého zázvoru, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 PL sušených čínských černých hub, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 PL sójové omáčky a 1 PL medu

Jak na to:

Čínské houby namočíme na 20 minut do vody. Na středním plameni rozehřejeme na pánvi olej a přidáme nakrájené kuřecí maso spolu s játry. Za stálého míchání smažíme 5 minut. Maso a pečeni vyjmeme a odložíme stranou. Scedíme houby. Na druhé pánvi osmažíme cibuli do měkka. Přiložíme česnek a houby a za stálého míchání 1 minutu smažíme, přidáme nakrájeného zázvor, pečeni a kuřecí maso. Sójovou omáčku smícháme s medem a směsí přelijeme kuře. Přidáme nakrájené mladé jarní cibulky a promícháme.

Podobné recepty:

Grilovaná kuřecí prsíčka s jogurtem, Kuřecí salát, Tokijské kuřecí křidélka, Zázvorový kebaby, Úžasná marináda ala Indie