Rizoto s houbami
3.7.2012

300 g rýže, 30 g sušených hub, 1 dcl bílého vína, 80 g másla, 1 l hovězího nebo zeleninového vývaru, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, strouhaný parmezán, sůl, bílý nebo pepř
Jak na to:Rýži uvaříme. Hřiby necháme odmočit v teplé vodě, slijeme je a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, osmahneme a přidáme houby. Postupně podléváme vínem spolu s vývarem. Přidáme rýži, dochutíme a povaříme 20 minut. Před podáváním přidáme nastrouhaný parmezán.
Podobné recepty:Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Pikantní zapékané rizoto, Těstoviny s houbami