Kuře na bílém víně
1.8.2012

1 kuře, 5 dcl bílého vína, 2 stroužky česneku, 15 dkg cibule, petrželová nať, 20 dkg hub, mouka, 2 dcl smetany, 8 dkg másla, sůl, pepř
Jak na to:Kuře naporcujeme a opečeme na másle. Potom ho vyjmeme a do výpeku přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli. Houby očistíme a nakrájíme, petrželku nadrobno nasekáme. Přidáme k cibuli spolu s prolisovaným česnekem, osolíme, podlijeme trochou vína a přikryté dusíme. Po chvíli vložíme zpět kusy kuřete, podlijeme zbylým vínem a dusíme ještě 25 minut. Smetanu smícháme s moukou a těsně před koncem přidáme ke kuřeti. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty:Kuře po francouzsku, Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Francouzské kuře, Kuře na víně