Brynzové brambůrky

Potřebujeme:

1 kg brambor, 300 g brynzy, 300 g uzeného sýra, 5 l vody, strouhanka, petrželka, mletá červená paprika a sůl

Jak na to:

Brambory vaříme v mírně slané vodě, přidáme sušenou nebo čerstvou petrželku. Před koncem vaření přisypeme hrst strouhanky. V malém hrnku rozpustíme brynzu v horké vodě a vmícháme 1 lžičku mleté ​​červené papriky. Vytvořenou brynzovou kaši vlijeme do uvařených brambor, necháme sevřít a hned odstavíme. Ochutíme kostkami tvrdého uzeného sýra a tuto hustou polévku můžeme servírovat.

Podobné recepty:

Dobré kuřátko, Zámecké brambůrky, Sýrová polívčička, Brynzové palačinky, Smažené palačinky plněné brynzové nádivkou