Steak z lososa s provensálským kořením

29.6.2012
Potřebujeme:

4 porce lososa, mořská sůl, drcený pepř, 4 PL olivového oleje, 3 mladé cibulky, 4 stroužky česneku, provensálské koření 250 ml bílého vína, 100 ml smetany, 1 citrón, zelenina podle chuti na dozdobení

Jak na to:

Rybu osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Do výpeku přidáme nakrájenou mladou cibulku, česnek, zbytek provensálského koření a podlijeme vínem. Přidáme smetanu, ochutíme citrónovou šťávou a pomalu prohřejeme. Hotové porce ryby rozložíme na mísu a obložíme čerstvou zeleninou.

Podobné recepty:

Steak z lososa na bylinkovém másle, Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Filety z lososa na bylinkovém másle, Jehněčí steak se špenátovými listy na česneku, Pečený losos