Červená čočka se zelím

29.6.2012
Potřebujeme:

125 g červené čočky, 500 g hlávkového zelí, 250 g mrkve, 250 g brambor, 150 g pórku, 150 g strouhaného sýra, 200 ml rajčatové šťávy, 170 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce rostlinného másla, sůl, mletý bílý pepř, petrželka

Jak na to:

Zelí nakrájíme na nudličky, mrkev s pórkem na kolečka a brambory na kostičky. Na rozehřátém másle osmahneme a podusíme zelí. Přidáme zeleninu. Osolíme, opepříme, přilijeme rajčatovou šťávu a vývar. Po 10 minutách přidáme čočku a znovu povaříme. Podáváme v hlubokých miskách posypané petrželkou a sýrem.

Podobné recepty:

Čočka se zelím, Čočková polévka se smetanou, Bramborové válečky se zelím a čočkou, Čočka bez jíšky, Brambory se zelím