Losos v čočce
29.6.2012

1 losos s kůží, čočka, rukola, 1 červená cibulka, olivový olej, citron, máta, 1 zakysaná smetana, rajčata, petrželová nať
Jak na to:Rybu grilujeme 3 minuty z každé strany.
Salát: Čočku opepříme, uvaříme a necháme vychladnout. Rajčata zbavíme jadérek, nakrájíme na kostky. Petrželku nasekáme a smícháme s rajčaty, čočkou a pokrájenou cibulkou. Ochutíme citrónovou šťávou a olivovým olejem. Opepříme a osolíme. Rybu na talíři obložíme lístky rukoly. Ozdobíme dresinkem z čerstvé máty a zakysané smetany.
Jako přílohu můžeme podávat hranolky nebo rýži.
Losos se smetanovou omáčkou, Losos na rajčatech, Losos s rajčatovou omáčkou, Grilovaný norský losos, Čočková polévka pro děti (od cca 1 roku)