Mrkvová polévka
29.6.2012

200 g mrkve, 40 g másla, 20 g hladké mouky, 1 L vývaru z kostí, 1 kostka bujónu, 200 ml smetany na šleháni, 1 žloutek, mražený nebo konzervovaný hrášek a sůl
Jak na to:Nastrouhanou mrkev podusíme na polovině másla. Zbytek másla rozpustíme, zasypeme moukou a restujeme, dokud nevznikne světlá jíšku. Tu zalijeme vývarem a přidáme ještě i rozdrcený bujón. Povaříme a přidáme dušenou mrkev. Když mrkev změkne, přilijeme ve smetaně rozmíchaný žloutek a osolíme. Polévku krátce povaříme a přidáme na másle a vodě podušený hrášek. Servírujeme s čerstvým chlebem.
Podobné recepty:Mléčná mrkvová polévka, Letní mrkvová polévka, Uzená hrachová-mrkvová polévka, Bramborovo mrkvová polévka, Mrkvová polévka