Matjesy s jablečným salátem a brusinkami

4 filety z matjesy, 3 jablka, 1 cibule, 2 pochoutkové smetany, 1 citrón, 3-4 listy hlávkového salátu, 50 ml bílého vína, koprová nať, bílý pepř, brusinkový kompot a sůl
Jak na to:Omáčku připravíme tak, že oloupané, jadérek zbavené jablka nakrájíme na kostičky, smícháme je se smetanou, sekanou koprovou natí, nakrájenou cibulí, pepřem a solí. Přidáme víno, pár kapek citrónu a pořádně promícháme. Takto necháme pár minut odstát. Matjesy z vnitřní strany potřeme brusinkami, srolujeme je a spojíme párátkem. Servírujeme je na talíři obloženého hlávkovým salátem, jablečnou omáčkou a brusinkami. Jako přílohu podáváme celozrnný chléb.
Podobné recepty:Grilovaná čekanka s jablečným pyré, Krůta na majoránce, Stalinova pikantní placka s babčin salátem, Krůta na majoránce, Tropický letní salát