Slaná štrúdl

Potřebujeme:

1 listové těsto, 6 vajec, 1 menší pórek, 200 g oravské slaniny, 1 konzerva žampionů, 100 g strouhaného sýra, pepř, petrželka, bílý jogurt, bylinky a sůl

Jak na to:

Pórek se slaninou osmažíme na oleji, přidáme žampiony, sýr a vajíčka. Opepříme, osolíme a necháme vychladnout. Okraje vyváleného těsta potřeme vajíčkem a na celou plochu těsta rovnoměrně natřeme nádivku. Těsto stočíme do štrúdlu, jejíž vrch potřeme vajíčkem a pečeme v troubě, dokud se těsto nezbarví do zlatová. Podáváme s bylinkovým jogurtem.

Podobné recepty:

Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva, Rychlá pochoutka, Štrúdl, Jablečno - banánová štrúdl