Pórkový nákyp s uzeným masem

Potřebujeme:

1 kg brambor, 400 g uzeného masa, 100 g ementálu, 30 g rostlinného másla, 30 g hladké mouky, 2 lžíce kremžské hořčice, 2 póry, 1 cibuli, 0,5 l mléka, sůl, olej, pepř, petrželovou nať

Jak na to:

Brambory uvařené ve slupce očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek nařežeme na větší kolečka a uzené maso na kostičky. Zapékací nádobu potřeme rostlinným máslem vrstvíme brambory, pórek, maso, každou vrstvu jemně pokapeme olejem a osolíme. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, poprášíme hladkou moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak přidáme hořčici, sůl a pepř. Nákyp přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným ementálem. Zapékáme v předehřáté troubě na 200 ° C 30 min. Na závěr posypeme petrželkou.

Podobné recepty:

Pórkový nákyp, Zelné palačinky s uzeným masem, Závin s uzeným masem, Zapečené těstoviny s nivou a uzeným, Šunková rolka