Růžičková kapusta
9.8.2012

3 PL olivového oleje, půl šálku nakrájené cibule, 3 šálky růžičkové kapusty, půl šálku vody, 1/2 lžičky bujónu, 1/4 lžičky sušené citrónové kůry, mořská sůl, trochu pepře, smetana na vaření + hladká mouka na zahuštění
Jak na to:Olej rozehřejeme na pánvi a na mírném ohni opékáme růžičková kapusta, cca 5 min, nesmí zhnědnout. Přidáme cibuli a citrónovou kůru a podusíme asi 2 min na mírném ohni. Přidáme půl šálku vody a bujón, přivedeme do varu. Přikryté dusíme dokud růžičky nezměknou. Opepříme a osolíme. Po-mixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu a mouku na zahuštění.
Podobné recepty:Pochoutková růžičková kapusta, Kostrbáč s bramborami, Kapustová s paprikou, Růžičková kapusta, Zapečené těstoviny s kapustou