Brynzové strapačky

Potřebujeme:

brambory, hrubou mouku, 1 vejce, sůl, brynzu, slaninu

Jak na to:

Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme lžičku soli. Osmahneme slaninu. Očištěné brambory (asi tak 5-6), nakrájíme na malé kostičky a šupneme je do mixéru. Když jsou rozmixované, přidáme jedno celé vejce, hrubou mouku, tu přidáváme dokud je těsto dostatečně husté, aby se ve vodě halušky nerozpadly. Do vařící vody přes strapačkové síto děláme halušky. Zároveň i promícháme a chvíli povaříme, dokud vyplouvají na povrch. Přelijeme přes sítko, propláchneme studenou vodou. Okapané, je dáme do misky a přidáme promíchanou brynzu. Úplně nakonec přidáme opražené slaninu.

Podobné recepty:

Bezlepkové brynzové halušky, Brynzové palačinky, Smažené palačinky plněné brynzové nádivkou, Brynzové-vaječné halušky s klobásou, Brynzové nudle