Domácí 3-bitva

3.8.2012
Potřebujeme:

Těsto: 2 vejce, 250 g krystalového cukru, 1 dcl oleje, 2 dcl polohrubé mouky, 1 lžičku jedlé sody, 2 lžíce kakaa, 2 balení BeBe sušenek
První náplň: 0,5 l mléka, 2 vanilkové cukry, 1,5 Zlatého klasu, 100 g krystalového cukru, 1 Hera
Druhá nádivka: 1 plechovka Salka, 200 g Hery
Poleva: čokoládová

Jak na to:

Dáme vařit Salko na dvě hodiny. Mezitím si elektrickým šlehačem vyšleháme vejce s cukrem. Do toho přidáme ostatní přísady na těsto, a dobře promícháme mouku, olej, jedlou sodu a kakao. Těsto vylijeme na dobře vymazaný a posypaný plech moukou. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut. Necháme vychladnout. Uvaříme si hustý pudink, do hrnce dáme 0,5 l mléka, 2 vanilkové cukry, 1,5 Zlatého klasu a 100 g krystalového cukru. Necháme vychladnout. V misce vyšleháme do pěny samotnou heru. Po úplném vychladnutí pudinku oba krémy spojíme. Šlehačem zašleháváme do hery pudink po troškách až vznikne krém. Krém navrstvíme na vychladlý upečený plát. Rozložíme ho rovnoměrně a uhladíme. Na krém naskládáme dva balíčky BB sušenek. Okraje zarovnejte polovičními sušenkami. V míse si opět vyšleháme do pěny heru. Uvařené salko, dejte z konzervy do mísy, ať rychleji chladne. Salko nechte vychladnout, občas ho promíchejte musí vychladnout do pokojové teploty. Oba krémy spojte. Salko přidávejte do vyšlehané hery. Vylijte na sušenky a urovnejte. Zákusek pak dejte zchladit do lednice, abyste lépe rozdrcenou čokoládovou polevu. Polevu roztírejte opatrně. Skladujtee v chladničce.

Podobné recepty:

Domácí špaldové bio piškoty, Domácí becherovka, Citronová bábovka, Fazolový prívarok s klobásou, Jurské fazolovice