Mexická chilli polévka

Potřebujeme:

mleté ​​vepřové maso, 2 rajčatové protlaky nebo 1 l rajčatového neochuceného džusu, 3-4 rajčata, 1 konzerva bílých fazolí, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, pórek
Na dochucení: 1 ks nastrouhaného muškátového ořechu, česnek, sůl, chilli koření, chilli sójová omáčka ostrá, sójová omáčka sladká, pepř, sladká paprika, 2 PL whisky

Jak na to:

Na oleji orestujte dvě velké cibule. Slijte fazolové konzervy a nechte okapat. Na orestovanou cibuli dejte dvě lžičky mleté ​​sladké papriky a zalijte sklenicí vody. Do hrnce dejte dusit vepřové mleté ​​maso, posypte pepřem, přidejte nakrájený česnek. Dále dusíme pod zakrytou pokličkou a nastrouhejte celý muškátový oříšek, stále dusíme. Do polévky přidejte chilli koření ostré, tekutou sójovou omáčku ostrou, tekutou sójovou sladkou, chilli koření, 2 PL alkoholu. Nakrájejte rajčata bez slupky a dejte je do hrnce. Stále dusíme do měkka, maso musí být uvařené a měkké. Přidejte fazole a dusíme dál. Do hrnce přidejte ještě dvě konzervy rajčatového protlaku nebo litr rajčatového džusu a nechte přejít varem. Když polévka s přetlakem sevře, přidejte na kolečka nakrájený pórek a po dvou minutách odstavte ze sporáku. Pórek by mě zůstat pouze minimálně spařený. Polévku můžeme podávat např.. s tortilly, pita chlebem nebo arabským chlebem.

Podobné recepty:

Kukuřičná polévka, Mexické těstoviny, Mexická omáčka, Chilli polévka, Chilli polévka