Bábovka

4 vejce, 10 dk vody, 10 dkg oleje, 25 dkg krystalového cukru, 25 dkg mouky (1/2 hladká, 1/2 hrubá, resp. Polohrubá), 1 balíček prášku do pečiva, šťáva a kůra z 1/2 citronu, kakao, rozinky
Jak na to:Na začátek třeba vyšlehat sníh ze 4 bílků a odložit. V šlehači šleháme cca 1 min. spolu žloutky, cukr, vlažnou vodu a olej. Přimícháme mouku, prášek do pečiva, šťávu a kůru z citronu, rozinky. Přidáme sníh a zlehka zamícháme. Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a dáme do ní půlku směsi. Do druhé půlky směsi přimícháme kakao a doplníme do formy. Pečeme 5 minut na větším stupni a 55 min. na slabším stupni.
Podobné recepty:Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Piškotová bábovka