Těstoviny se zeleninovým ragú

Potřebujeme:

250 g těstovin, 2 žampiony, 2 rajčata, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 paprika, parmezán, olivový olej, sůl, bílý pepř, bazalka, petrželka, 2 lžíce rajčatového protlaku

Jak na to:

Nakrájené žampiony vložíme do vody s citrónovou šťávou, aby nezčernali. Na oleji osmahneme nadrobno nasekaný česnek a po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Mezitím si dáme vařit těstoviny. Papriku rozkrojíme na polovinu a nasucho ogrilujeme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a přidáme k česneku a cibuli. Chvíli povaříme a podlijeme rajčatovým protlakem. Ogrilovanu papriku nakrájíme na kostičky a přidáme k omáčce. Do omáčky přidáme žampiony, dochutíme solí, pepřem a necháme dusit 5 - 10 min. Pak přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, promícháme a přidáme k těstovinám. Servírujeme posypané parmezánem.

Podobné recepty:

Těstoviny se zeleninovým ragů, Kuřecí řízky se zeleninovým ragú, Italské těstoviny s brokolicí, Špenátové těstoviny s omáčkou z hrášku se zeleninovým špízem, Zapékané těstoviny s kuřecím masem