Špenátové těstoviny s omáčkou z hrášku se zeleninovým špízem
500 g špenátových těstovin, sůl, mletý bílý pepř, 2 dcl oleje, 100 g mraženého nebo čerstvého hrášku, 1 cibule, 2 dcl 33% ní smetany, 50g čerstvé máty, 10g česneku, 1 citron, 1 cuketa, 1 zelená paprika, 1 brokolice, soda hydrogenuhličitan
Jak na to:Uvařené těstoviny promícháme s olejem. V osolené vroucí vodě s citronem a sodou 1 minutu blanšírujeme brokolici a cuketu, pak je přeložíme do studené vody. Cuketu, papriku a brokolici napicháváme na špíz, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a grilujeme. Zpěníme cibulku, přidáme hrášek, sůl, pepř, česnek, mátu, citrónovou šťávu, podusíme, zjemníme smetanou a rozmixujeme. Těstoviny smícháme s omáčkou a na ně servírujeme špíz.
Podobné recepty:Špenátové těstoviny s Nivové omáčkou, Těstoviny se sýrovou omáčkou, Špenátové těstoviny, Jednoduchý těstovinový salát, Těstoviny se smetanovou omáčkou