Třešňová bublanina

300 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 140 g rozpuštěného másla, 2/8 l mléka, 2,5 dcl mléka, 2 vejce, ½ balíčku prášku do pečiva, ovoce
Jak na to:V míse smícháme vejce, cukr, mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a kypřící prášek. Třešně omyjeme, vypeckujeme a rozkrojíme napůl. Do vymazané a moukou vysypané formy vylijeme těsto, mělo by být spíše hustší, aby třešně neklesly na dno formy. Poklademe na něj třešně. Posypeme vanilkovým nebo skořicovým cukrem, resp. obyčejným krystalovým cukrem smíchaným s mletou skořicí a dáme péct. Pečeme při 180 stupních asi 25 minut. Upečený koláč nechte vychladnout, posypte cukrem, ozdobte šlehačkou nebo přelijte pudinkem.
Podobné recepty:Lahodná bublanina, Bublanina, Rychlá bublanina, Třešňová limonáda, Třešňová bublanina