Třešňová bublanina

23.12.2011
Potřebujeme:

5 vajec, 150 g másla, 250 g moučkového cukru, špetku soli, ½ balíčku prášku do pečiva, 3 PL mléka, 250 g polohrubé mouky, kůru z jednoho citronu nebo sušenou citrónovou kůru, třešně, vanilkový cukr

Jak na to:

Do větší mísy dejte změklý marganín nebo máslo, přidejte moučkový cukr, žloutky a ručním šlehačem vše utřete do pěny.
Když je pěna hotová přidejte citronovou kůru (podle chuti), tři lžíce mléka nebo smetany a opět dobře vyšleháme.
Třešně omyjte a nechte odtéci. Do těsta přidejte mouku, polovičku prášku do pečiva a vařečkou zamíchejte. Potom ručním šlehačem vymícháme bílky do tuhého sněhu. Sníh z bílků pomalu zapracujte do těsta vařečkou. Těsto by mělo být hustší, takže ho "přemístěte" do menšího vymazaného plechu nebo koláčové formy (plech vymažeme máslem a posypte hrubou moukou).
Rozetřete jej, napěchujeme ne vypeckované třešně, posypte moučkovým cukrem a dejte péct. Pečte asi 35 minut při teplotě 180 stupňů. Bublaninu nechte vychladnout, posypte ho moučkovým cukrem, nakrájejte a ozdobte šlehačkou a třešněmi.

Podobné recepty:

Lahodná bublanina, Bublanina, Třešňová bublanina, Rychlá bublanina, Třešňová limonáda