Knedlíčky vařené v hrníčcích

Potřebujeme:

4 rohlíky, 2 vajíčka, 1 hrnek hrubé mouky, sůl, 1 hrnek mléka, příp. i nějaké bylinky na ochucení

Jak na to:

Vaří se v hrnci v šálcích. Nakrájíme rohlíky. Nakrájené rohlíky dáme do mísy. Do mísy přidáme hrnek mléka, hrnek hrubé mouky, 2 vejce a sůl. Vše spolu zamícháme, přidáme trochu bazalky a znovu promícháme. Najdeme 4 stejně velké hrnky a vymažeme je tukem. Hrnky nevysypávejte moukou, nedali by se dobře vyklopit. Stačí máslo. Hrnky naplňte do 2/3 směsí a dejte je do hrnce. Do hrnce nalijte vody asi do výšky 2/3 hrnků. Vaříme asi 20 minut od bodu varu pod odkrytou pokličkou. Knedlíčky necháme v hrníčcích vychladnout. Vyklopíme a nakrájíme je. Podáváme jako přílohu k různým masitým jídlům nebo i jinému jídlu.

Podobné recepty:

Hovězí polévka s knedlíčky, Bramborové knedlíky, Knedlíčky, Šunkové knedlíčky (do polévky), Mléčný punč