Tvarohová žemlovka

Potřebujeme:

5 housek (nebo houska), 200 ml mléka, jeden sáček vanilkového cukru, jedno vejce, 40 g másla
Náplň: 300 g měkkého tvarohu, jeden sáček vanilkového cukru, 80 g moučkového cukru, dvě vejce, dvě lžíce zakysané smetany, 100 g rozinek, dvě lžíce hrubé mouky

Jak na to:

Housky nakrájíme na plátky silné asi jeden centimetr. Pekáč vymažeme, dno obložíme třetinu z housky, potřeme polovinou nádivky a postup opakujeme. Vrchní část tvoří housky. Celé zalijeme mlékem rozšlehaným s vanilkovým cukrem a vejcem, obložíme plátky másla a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Žemlovku podáváme posypanou cukrem a s kompotem.

Náplň: Tvaroh utřeme s vanilkovým a moučkovým cukrem, se žloutky, s kyselou smetanou, rozinkami, moukou, promícháme a necháme stát asi deset minut. Potom zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

Podobné recepty:

Tvarohová žemlovka, Žemlovka, Cyklistická žemlovka, Žemlovka rychlovka bez vajec, Tvarohová žemlovka