Kuřecí játra s jablky

23.8.2012
Potřebujeme:

500 g kuřecích jater, 1 kostka kuřecího bujónu (udělat 1/2 l bujónu), 4 ks jablek, 1 dcl bílého vína, hladká mouka, 120 g krystalového cukru

Jak na to:

Kuřecí játra omyjeme a obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji z každé strany, aby změkly. Játra pečeme na mírném ohni, nesolíme je ani nekořeníme, až když budou opečené. Pak je odstavíme ze sporáku. Cukr necháme roztát na karamel a zalijeme ho studeným kuřecím vývarem. Trošku povaříme, přidáme víno a na měsíčky nakrájená jablka. Zase necháme převařit a můžeme podávat.
Jako přílohu můžeme podávat pyré brambory. Na talíř dáme pyré brambory přidáme opečené játra a polijeme to s připravenou směsí z jablek.

Podobné recepty:

Jednoduchá kuřecí játra, Kuřecí pohoda, Kachní játra s jablky, Kuřecí játra trochu jinak, Kuřecí játra po indicku