Taglietelle po Slovensky

350 g hladké mouky, 3 vejce, sůl
Jak na to:Z uvedených přísad uděláme těsto, v případě pokud je těsto tuhé přidáváme teplou vodu (do těsta můžeme přidat různé pří-chutě, např. Špenát). Necháme trochu odpočinout, a pak vyválíme. Pokud chceme dělat tagliatelle, těsto musí být vyválené na tloušťku 1 milimetru, pak necháme proschnout a nakrájíme na proužky, které dobře poprášíme moukou, stočíme do hnízda a necháme vysušit. Později se vaří v osolené vodě tak 3 minuty (pokud je naděláte víc, můžete je uskladnit v uzavírací nádobě).
Plněné taštičky se dělají podobně, ale těsto nemusí být milimetrové a můžete ho naplnit čímkoliv.
Můžete podávat s jakoukoli omáčkou, např. sýrovou, rajčatovou, ..
Slovenský pohár, Tiramisu po Slovenský, Gnocchi po Slovenský, Kuřecí kung-pao (na slovenský způsob), Pečené kuře a slovenský salát