Jahodové kostky

20.7.2012
Potřebujeme:

Těsto: 125 g Hery, 75 g moučkového cukru, 3 vejce, 5 lžic mléka, 150 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Náplň: 7 g bílé želatiny, 500 g jahod, 250 ml smetany na šlehání, 500 ml zakysané smetany, 2 balíčky vanilkového cukru

Jak na to:

Změklou Heru do pěny vyšleháme. Postupně přidávejte vejce mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracované těsto vylijte na menší vymazaný plech. V předehřáté troubě upečte dorůžova.
Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Polovinu smetany vyšlehejte, vmíchejte do ní zakysanou smetanu, cukr a vanilkový cukr. Nakonec přidejte nabobtnalou želatinu (kterou jste namočili do studené vody a na závěr rozpustili v trochu teplé vody). Do houstnoucí krému přidejte kousky jahod. Vychladlé těsto vodorovně rozřízněte a natřete krémem. Před podáváním nakrájejte na úhledné kostičky a ozdobte šlehačkou a jahodami.

Podobné recepty:

Banánový pohár, Jahodové daiquiri, Jahodové kostky, Jahodové řezy, Florida koktejl