Jahodové kostky

29.11.2011
Potřebujeme:

5 vajec, 250 g moučkového cukru, 4 lžíce oleje, 4 lžíce vody, 1 lžíci kakaa, 250 g hrubé mouky, 1 / 2 lžičky kypřícího prášku, tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu
Krém: 2 jahodové kompoty, 1,5 balíčku vanilkového pudinku, 250 g másla, 200 g moučkového cukru

Jak na to:

Žloutky s polovinou moučkového cukru vyšleháme do pěny, z bílků a ze zbylého cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně přidáme olej, vodu, kakao, zlehka zapracujeme sníh z bílků a prosátou mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Upečené těsto necháme vychladnout.
Krém: Jahody scedíme, necháme dobře okapat a pokrájíme na menší kousky. V kompotové šťávě rozmícháme Zlatý klas a uvaříme hustou kaši, kterou mícháme do vychladnutí. Máslo s cukrem dobře utřeme, postupně přidáme vychladlou kaši. Do krémové hmoty zamícháme pokrájené jahody. Na vychladlé těsto navrstvíme jahodovou náplň, ozdobíme kousky jahod a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Krájíme na kostky.

Podobné recepty:

Banánový pohár, Jahodové daiquiri, Jahodové řezy, Florida koktejl, Jahodové gofry